joi, 10 septembrie 2009

De prin parc adunate


Pe principiul:"Sunt retard si pot mai mult" tin sa povestesc o serie de intamplari prin care am trecut recent. Sunt un fel de magnet cand vine vorba de a atrage comentarii care mai de care mai inteligente de la diversi ratatzi. Alerg ca tot omu prin parc. Cismigiu. Singura, ca altfel nu pot, ca am tendinta de a vorbi cu co-alergatorul meu:d Imi zbiara muzica in urechi. Numai ca azi mi s-a stricat o casca. Si am avut marea sansa sa aud cam ce comenteaza grupul de shmekeri din juru-mi. Utilizand excesiv conditionalo-optative:"ce ti-as face, ce ti-as drege", intrebari retorice:"nu vrei sa...", imperative:"hai sa...", si facand aprecieri referitoare la mine, bineinteles ca ma refer aici la aprecieri in ceea ce priveste capacitatile mele intelectuale, pregatirea mea academica, precum si parerea mea in ceea ce priveste incalzirea globala, in niciun caz nu se refereau la...nuj, exemple arbitrare sa dau:"ce pantaloni scurti ai", sau:"porti sutien" sau(mai nou): "tu ai doar tricou ala si atat?:|", bun cum ziceam...avand un astfel de limbaj cordial in relatia cu mine, sa zicem ca nu ma simteam nici deranjata, nici amenintata, nici cu capsa pusa. Erau niste vorbe si atata tot. Numai ca, probabil ca vazandu-mi perseverenta cu care tot treceam pe langa ei, facandu-mi turele si nesimtirea de a nu-i baga in seama, ciumpalacii au simtit nevoia sa se exprime nu numai verbal, ci si tactil, pe principiu:"ce pana mea, tot avem 5 simturi, hai sa le utilizam pe toate". Nu mica imi fu mirarea cand unul incepuse sa mearga cu scuterul pe langa mine. Imbecilul simtea o atractie aparte fata de bronzul picioarelor mele, ca sa o zic intrun mod, cat de cat elegant. "Amice, ii zic, tu chiar nu gandesti? Esti prost? Nu te gandesti ca poti sa cazi si sa ma lovesti si pe mine? Creierul tau unde e?In emisfera sudica a corpului?" Insul se calmeaza, eu pornesc spre casa. Si ma duc sa-mi cumpar apa, ca tot omu. Un personaj dintr-o masina cu geamuri fumurii imi adreseaza urmatorul enuntz exclamativ:"Esti ca un pahar de apa si mie mi-e o sete de mor" Reactia mea a fost: :| din cel putin doua motive: 1.replica o mai auzisem in film, deci unde e originalitatea? 2.prietene sunt transpirata, rosie la fata, de abia respir, imi tarasc picioarele, fuck off.

Multumesc lui Mircea Badea ce a povestit o intamplare similara cu iubita lui in parc, numai ca ciumpalacii aia si-au cam luat-o grav de la ea, eu din fericire nu a trebuit sa-mi exersez cunostiintele de tae kwan do:)) sigur maine e o alta zi.

Toate cele bune!

5 comentarii:

trailKing spunea...

Exista, din pacate, o abundenta de cocalari in parcurile bucurestene. Si in mod evident Cismigiul nu face exceptie. Din mai pana in septembrie, cei ce vor sa ia o gura de aer (pseudo)curat intr-unul din parcurile acestea, sunt nevoiti sa suporte cocalarul bucurestean dotat cu seminte, ochelari de soare (chit ca e noapte sau nu) si o perseverenta greu de ucis in ceea ce priveste abordarea grosolana a fetelor trecatoare cat si poluarea fonica exercitata nu numai de propriile replici insipide cat mai ales de manelele ce rasuna din "ultimul racnet de mobil, mancatz-ash". Mai nou, "gang"-leader-ul este dotat cu scuter (vai cat de cool), bineinteles "speriat" de prin Italia sau Spania de catre fratii mai mari care-s la "munca" pe-acolo.
De remarcat faptul ca asta e varianta "cheap" (ba chiar gratuita) a cocalarului bucurestean. Exista, desigur, si modelul (tot la fel de involuat si nerafinat) de lux care are autoturism ultimul tip si poate recita cuminte pasaje din filme americane pentru a incerca sa patrunda in inima trecatoarelor necunoscute. Fara doar si poate...

copilul marii spunea...

u couldn't have said it any better:). chiar am o problema cu astia; adica pe sistemul:"cretin am fost, cretin sunt inca" hai sa nu mi vad de existenta mea liniara si plata printre inertii de genul:"sa mi bag, sa mi scot, du-te-n.." si sa incep asa aiurea sa fac pe desteptu...get a life:|

Chris Saddler spunea...

"pe langa tine ma simt precum hartia igienica... ma fac de cacat cand te scot prin parc" eu zic ca pe un asa om l-ai scoate tu la un suc si nu el pe tine :))

copilul marii spunea...

indeed la replica asta pana si eu as ramane fara cuvinte, si tin sa specific ca vorbesc tot timpul...chiar si cand dorm:))
si am mai aflat azi una, de la un alt ciumpalac, dar nu-mi era adresata mie :"te-a durut cand ai cazut? intreba insul; tipa raspunde:"sa cad de unde?", tipul:"cand ai cazut din rai:)) pleeeeeeeeeaaaaaaaaaase=))

fary spunea...

M-ai cucerit cu poza asta;) Foarte tare!