duminică, 7 iunie 2009

Impresii POST-StrESIUNE


Pe principiul:"Fuse si se duse", va prezint in cele ce urmeaza o serie de impresii post-sesiune, dupa cum sugestiv se intituleaza si acest articol.Si luand-o sistematic, in ordine ANALFABETICA, zic sa incepem cu Sfanta Logistica.

1.Logistica e....logistica.Cam doar atat as putea sa mai zic despre aceasta materie dupa ce am dat examenul si am aflat ca l-am si luat, cu nota maxima chiar.Este o mare performanta daca stam sa ne gandim ca sorti mi-au fost potrivinci inca de dimineata, intregul univers conlucrase impotriva mea, incercand sa ma desparta pe mine de,de ....cel dintai si singurul examen, pentru care am invatat mai mult de 3 zile!!!Blasfemie, zic...adica stiu ca logistica e mirobolanta, fascinanta chiar, dar lipseste cu desavarsire, asa ca... stupoarea mea a fost cu atat mai mare in momentul in care, m-a trezit Lorena, Broasca Lorena(na, ca si in post-ul asta vorbesc de tine:))) la orele 6.55.Da, examenul era la 7 jumate.Da, m-am speriat groaznic, pentru ca as fi ramas cu siguranta cu o restanta mare cat mine, tin sa specific ca am 1.72, deci halal restanta sa-ti fie natiune!!!Si da, am prins traficul acela ametzitor, am zbierat de dimineata la taximetrist, sa accelereze nene, ce sta atata dupa un sir de masini de 70 de metri lungime?Am zbierat si in telefon la LBL(Lorena Broasca Lorena), sa-mi ia niste apa.Daca nu-mi iau doza zilnica de 3-4 litri pe zi, fac urat.Am ajuns, am avut un scurt dialog cu distinsa profesoara(Carmen Balan) pentru care am un respect profund de altfel, dialog in care dansa mi-a zis, citez:"Am zis la curs domnisoara, ca nu aveti voie cu telefon pe banca, dar cum dumneavoasta nu ati venit la curs, nu aveti de unde sa stiti!"Era prea de dimineata pentru mine.I mean, come on...ma trezisem cu 20 de minute in urma.Ma gandesc ce ar zice acum, daca ar afla ca am luat nota 10, si ca aveam si punctaj maxim in seminar.Dar, probabil ca asta va ramane, una dintre enigmele neelucidate ale istoriei.Dupa examen, reactia-mi naturala a fost:"Hai cu restanta, restanta avem, cine mai doreste, la o restanta luata, una gratis"(sunt din Constanta, si inca mai misuna pe plaja in Mamaia, doamnele cu"Sapunul si piatra de baie", "Porumb fiert avem", "Trei banane zece mii", asta ca sa va dati seama de tonul pe care rosteam replica cu restanta, hai cu restanta).

2.Cercetari de marketing & PR, examene ce s-au desfasurat in mod normal, fara evenimente care sa merite sa fie mentionate.Vesnicul speech al profesorilor: "Nu va uitati in lucrarea colegului, nu vorbiti intre voi, nu folositi materiale adiacente, inchideti-va telefoanele...etc...

3.Iar acum, cireasa de pe tort.Examenul turismatic.Examen la care am avut sansa sa vad ce inseamna sa detesti o materie atat de mult, incat sa te intrebi cu ce ai gresit in aceasta lume?! Nu ca nu mi-ar fi placut si folosit sa stiu ce inseamna vocherul, agentie tour-operatoare si modul de calcul al tarifelor de la restaurante, nu vreau sa fiu gresit inteleasa, numai ca sa fiu pe tot parcursul examenului intr-un fond sonor muzical, de genul:"D'soara nu te mai uita la colegul","Dl, nu mai vorbi cu colega", "x-ulescul, lasa-l pe z-ulescu in pace".Jesus.Daca, in calitate de profesor zici la inceput vesnica pomenire:"Nu copiati, bagati cursurile in geanta...etc ca altfel va dau afara din examen", de ce nu te tii de cuvant?E mai bine sa stresezi psihic alti 150 de studenti, pe parcursul intregului examen cu amenintarile anterioare?Nu m-ar mira daca in timp ce explicam ca o studenta silitoare ce inseamna contractul de hotelarie, sa fi scris prin mijlocul definitiei, si un"d'soara va rog foarte mult sa nu mai discutati cu colegul", ca deh, e natural pentru noi, sa scriem dupa dictare, la asta ne pricepem cel mai bine, fie ea o dictare de la un profesor, fie ea o dictare de la un coleg, in timpul unei probe de verificare.

Acestea fiind spuse, inchei prin a mentiona ca a fost o sesiune plina de neprevazut, o sesiune in care somnul devenise un vis pentru mine, alergarile prin parc niste obiective greu de atins, iar mancarea...ei bine, un fel de fata morgana.

p/s: Stiu ca in imagine scrie ca a inceput sesiunea, dar nu am gasit o imagine mai sugestiva, caci daca dai un search pe google cu sesiune, iti apar si poze cu femei dezbracate!!!Don't ask me why.

Toate cele bune!

5 comentarii:

Ame spunea...

*la PR am exersat 'cerculetze' la grile.
*Gabitza ramane o doamna,orice ati spune voi!Pentru ca il iubeste pe Stanciulescu,toata admiratia.(dc nu ma trece ,am sa revin cu un alt comentariu:))
si ALEXA ...poze cu femei dezbracate apar orice cuv ai da pe google.

Lorena Broasca Lorena spunea...

stiu ca lenea e mare, dar incearca sa scrii macar "Lorena" daca nu "Lorena Broasca Lorena"; nu mai folosi LBL, ma duce cu gandul la altceva :))

zi usoara mademoiselle
:*

p.s. urasc "verificarea cuvintelor"; parca ar fi "verificarea temelor"

Anonim spunea...

Am si eu examen la logistica si sunt stresata rau k nu pot sa invat nik. Ai putea sa-mi spui te rog dak au fost si subiecte cu raspuns liber sau doar grile? Pe cate numere au fost subiectele? Au fost aceleasi subiecte, numai k inversate?.... Ms anticipat.

Unknown spunea...

Pot sa ii raspund eu "Anonimului din 2010"? :))))

Anonim spunea...

cum a fost examenul la logistica..imi este foarte teama de el! Citesc si nu retin nimic...