marți, 21 iulie 2009

20 Things I love about my mother

M-am gandit mult la ceea ce as putea sa scriu in dimineata aceasta. Sigur as putea povesti despre minunata mea plimbare nocturna de aseara, daaaaaaaaaaaar anumite momente chiar nu-mi doresc sa le rememorez.Asa ca ii dedic acest articol mamei mele. Argumentele, in afara celora evidente, I mean femeia m-a purtat 9 luni in pantece:, argumentele cum ziceam sunt de la banale si superficiale la profunde si de netagaduit. Voi incepe in ordine ANalfabetica si ii voi multumi mamei mele:
1.pentru ca inca simte nevoia sa-mi spuna la cei 21 de ani a caror mandra posesoare sunt, ca daca ma duc la X-ulescu in vizita sa zic:"buna ziua", daca cer ceva sa zic:"te rog", sa nu rad zgomotos, sa zic "multumesc" dupa ce primesc ce am solicitat etc
2.pentru ca inca imi face cu mana de la geam cand ma urc in masina, strigandu-ma pe nume, cu glasu-i cristalino-zgariant pe CRBL pentru a se asigura ca ma voi intoarce spre ea, si ii voi raspunde la salut
3.pentru ca inca imi lasa bilete pe frigider, asta dupa ce cu o seara inainte imi tine aceeasi predica stipulata si in epistolele matinale, sigur, ulterior ma si suna ca sa-mi repete mot-a-mot exact ce mi-a comunicat cu o seara inainte si ce mi-a scris in bilet(femeia e perseverenta)
4.pentru ca de fiecare data cand plec spre capitala sau orice alta destinatie se ofera sa-mi faca bagajul, impachetandu-mi hainele in saci de gunoi iar gelul de dush, periuta de dinti, deodorantul si cosmeticele in pungile de paine.
5.pentru ca, desi are mop, prefera sa stearga gresia cu carpa, chinuindu-se groaznic de-altfel, dar mop-ul e in conceptia ei unealta diavolului, asa ca... o lasam in plata ei
6.pentru ca in momentul in care inchid usa pentru a discuta la telefon probleme existentiale cu h'ame, morena, pis, miruna, dan, mircea, vali, ionut, sorin sau oricine altcineva, se aseaza comfortabil cu urechea lipita de usa, au existat dati in care era echipata si cu un pahar pentru ca sunetele sa se propage mai bine.
7.pentru ca vorbeste cu florile si le pune muzica clasica
8.pentru ca e adepta curelor de slabire combinate, adica mananca MULT si DES, nu putin si des, sau mult si rar cum ar fi normal pentru a mai scapa din cele n kilograme castigate din procesul digestiv al eugeniilor Dobrogea, inghetatei Amicii, alunelor si altele.
9.pentru ca, din dorinta de a se cultiva continuu citeste cartea "Cleopatra cand eram zei", daaaaaaar insista,in special, pe scenele de dragoste dintre regina Egiptului si Caesar(de 5 ani de cand am cumparat cartea, e la pagina 80:.
10.pentru ca se intelege mai bine cu ex-sii mei mai bine decat mine. Pe Dan, colegul meu de suferinta, il vrea ginere din clasa a treia de cand il stiu:
11.pentru ca vorbeste precum myself la trei ani, citez:"alex ie umbesti pe mamic al tau?"(in traducere libera:"alex o iubesti pe mamica ta?")
12.pentru ca la cel 1.56 m pe care il are in inaltime(asta dupa masuratori succesive in diverse locatii), afirma in continuare ca are 1.63 m.
13.pentru ca refuza sa invete sa faca galusti, clatite, ostropel, cartofi prajiti(acestia din urma sunt un fel de cartofi fierti in ulei)
14.pentru ca afirma ca iubirea mea nemarginita fata de sport am mostenit-o de la ea.De ce? Pentru ca si ea face sport.Cum ce sport? Urca si coboara 4 etaje zilnic:(wow)
15.pentru ca la cei 43 de ani ai sai, se pare ca a lipsit in clasa a treia de la ora de aproximari, altfel nu-mi explic cum cand ceasul e 9.20 ea spune ca e 10:
16.pentru ca, nestiind engleza, tipa de la geam:"kiss my ass"(crede ca e vreo metafora)
17.pentru ca din clasa a patra mi-a zis sa reduc consumul de paine, dumneaei avand un pact cu cei de la Dobrogea S.A de a manca trei sferturi de paine pe zi.(paine integrala)
18.pentru ca a face plaja pentru ea inseamna a ateriza la 9 in Mamaia si a pleca la 11. Sigur, in tot acest rastimp sta sub umbrela, cu crema cu factor de protectie 50, si intra in apa doar pana la glezne.
19.pentru ca in noaptea in care ne-am trezit cu ditamai gandacul in bucatarie, a inceput sa tipe sa nu-l omoram ca e pacat:, ca trebuie sa ramana macar unul de samanta.
20.pentru ca la primul meu stranut se transforma din mama cea iubitoare in asistenta atroce ce imi ciuruieste posteriorul, imi invineteste bratele cu branulele-i fascinante, si gatul cu pastile care mai de care mai "dulci"

Sigur ca lista ar putea continua, mama e o sursa de inspiratie de nestavilit, fiecare zi alaturi de ea e memorabila. Pentru aceia dintre voi care isi doresc o mama ca a mea, pasii sunt simpli:
-se ia una bucata femeie de 1.56 m
-se transpune femeia intr-un oras de la malul marii
-se plaseaza intr-un apartament cu urmatoarele tipologii: un sot vesnic preocupat de stirile de la ora 17, meciurile de fotbal(pe care le vede si in reluare), un adolescent de 15 ani ai carui hormoni sunt pe cale sa o ia razna si o fiica obsedata de plaja, muzica, sport, marketing, mere.
Succcesul garantat!

Toate cele bune!

Un comentariu:

farida spunea...

Foarte tare postul:))E scris in maniera aceea plina de ironie si optimism care te caracterizeaza atat de bine si care ma face pe mine, in calitate de cititoare fidela a blogului tau, sa iti astept cu interes urmatoarele postari! Sper sa scrii tot mai multe postari de genul acesta!