luni, 20 iulie 2009

Sport si plaja

In acest articol minunat voi prezenta o serie de reguli pentru toti cei dornici sa faca sport, dar care, la fel ca si mine, au fost nevoiti sa renunte la performanta datorita unor factori endogeni ce au actionat puternic si liniar asupra starii de sanatate. Pentru a fi cat se poate de veridica, am considerat necesar sa aleg, pentru inceput, coordonatele temporale si longitudinale.
-variabila locatie: plaja
-variabila temporala: seara, orele 21.30
Regulile de conduita:
1.Daca afara e vant, innorat, si incepe sa ploua usor nu va bazati pe faptul ca se va opri din senin cand veti ajunge pe plaja, pentru ca nu va fi asa.
2.Daca pe plaja intalniti sportivi de performanta ce-si fac antrenamentul de seara, sa nu considerati sub nicio forma ca puteti tine pasul din cel putin 2 motive:
2.1. nu mai practicati sport de performanta de 4 ani
2.2. sunteti de sex si anume femeiesc, iar ceilalti apartin sexului barbatesc
3.Daca pe plaja rasare ca din senin un caine, ulterior inca unul si inca unul, va vedeti de alergat, nu accelerati nu incetiniti, si incercati pe cat posibil sa mentineti o traiectorie rectilinie pentru a nu va afla in situatia de a intra fie in apa, fie in cainele/cainii ce de altfel merg regulamentar pe benzile lor.
4.Daca in casti zbiara la maxim Metallica, Red Hot Chilli Peppers, Michel Jackson sau orice alta melodie antrenanta sa nu considerati ca puteti sa cantati in timp ce alergati, oricat de multa activitate sportiva ati fi avut inainte si asta din cel putin 2 motive:
4.1. incepeti sa gafaiti
4.2. inghititi nisip
4.3. va treziti cu insecte nocturne in gura
5. A nu se alerga in ritm de 3/4 doar pentru ca in casti canta Give it Away(aceeasi Red Hot Chilli Peppers) si asta din cel putin 2 motive:
5.1.muriti din prima tura
5.2.cainii vor avea tendinta de a canta o data cu muzica, vor latra adica, si vor mari pasul de asemenea.
6.Daca sunteti posesorul unei rotule cu personalitate, recent recunoscuta pe plan international grecesc, sau daca glezna e umflata, nu mergeti pe principiul ori rotula ori voi, ca de cele mai multe ori rotula castiga.
7.Daca in turele nocturne pe care le faceti imbracati cat se poate de neprovocator, adica costum de sport si nu outfit pitzipoanc-esc si, sa presupunem prin absurd intalniti oameni destul de veseli, ce utilizeaza excesiv de mult conditionalo-optativul:"ce ti-as face", "ce ti-as drege" sau intrebari retorice:"nu vrei sa?", sau imperative si conjunctive:"vino sa...", "hai sa...", nu va opriti din alergat pentru a le explica conceptul de etica si respect reciproc, pentru ca, de cele mai multe ori, nu vorbesc oamenii respectivi, ci vinul din ei.
8.Daca va apuca romantismul pe plaja si e noapte, e impetuos necesar a fi respectate urmatoarele reguli:
8.1.nu se sta pe stavilopozi singura
8.2.nu se canta de nebuna
8.3.nu se priveste pierdut in zare, garda crede ca esti drogata

Acestea fiind spuse doresc mult succes celora obsedati de sport as myself.

Toate cele bune!

Un comentariu:

Iohonney spunea...

foarte tare postul. am ras serios. bune sfaturi, chiar de luat in seama.spor la sport:)