sâmbătă, 1 august 2009

Se zice

Se zice ca iubirea neimpartasita nu e iubire, e obsesie, incapatanare. Orice, numai iubire nu. Dar de unde stim? Cum aflam? Nu stim. Nu aflam, ci descoperim treptat. Acum, sigur ca e distructiva obsesia, e mai puternica decat noi insine, si cu cat dureaza mai mult, cu atat avem senzatia ca e dragoste adevarata.
Se zice ca nu e bine sa iubesti ce obtii, ci sa obtii ce iubesti. E mai frumos sentimentul cand stii ca ai capatat ceva pentru care nutreai ceva mai mult decat o simpla dorinta de posesiune.
Se zice ca iubeste putin, cel care poate sa exprime prin cuvinte cat iubeste. Pentru ca, cum iubirea tine de spiritual, tot ce nu e material, e greu de descris, greu de conturat prin intermediul vorbelor, al gesturilor.
Se zice ca nu dureaza mult sa te indragostesti, dar dureaza ani pana iti dai seama de ce e iubirea.
Se zice ca iubirea si moartea sunt singurele doua elemente prin care omul poate atinge infinitul. Din pacate, infinitul pe care avem certitudinea ca-l vom avea cu totii, e infinitul mortii.

Se zice ca altruismul e cel mai mare egoism. Pana la urma facem ceva pentru altii, pentru ca noi ne simtim bine, e vorba doar de noi. Atat.

Un comentariu:

farida spunea...

"Iubirea misca Soarele si stelele..." - Dante.
Cred ca nu mai este nevoie sa mai adaug ceva, orice, dupa acest citat.